AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Masterclass Vrouwelijk Leiderschap

Met vrouwen is het goed zaken doen!

Deze vijfdaagse Masterclass Vrouwelijk Leiderschap richt zich op de uitdagingen die door vrouwen in het bedrijfsleven worden ondervonden bij het beklimmen van de maatschappelijke ladder.

Het doel van dit programma is om iedere deelnemer in staat te stellen meer over zichzelf te ontdekken door middel van interactie met andere highperforming women binnen een comfortabele omgeving.

Leiderschapskwaliteiten

Drie essentiële aspecten van leiderschap waarin de belangrijkste leiderschapsvaardigheden ten grondslag liggen, vormen de basis van het programma: het managen van uzelf, het managen van relaties en het managen van netwerken. Deze aspecten leiden tot een hoge mate van zelfbewustzijn, de bereidheid om nieuw gedrag te laten zien en het vermogen om flexibel in te spelen op uw omgeving.

Dag 1 en 2: Context en rolmodellen

Vrouwen zijn met een inhaalslag bezig en daar hoort meer aandacht en waardering voor vrouwelijk leiderschap bij. Bewustzijn van de context helpt om de huidige positie van vrouwelijke leiders te begrijpen. Vrouwen (en hun potential) worden sterk beïnvloed door toegestane rollen en ideaalbeelden van hun tijd.

  • Wat is leiderschap?
  • Wat onderscheidt vrouwelijk leiderschap?
  • Hoe ziet (vrouwelijk) leiderschap er in de 21ste eeuw uit?
  • Welke vrouwelijke leiders inspireren ons?

Uitdagingen

Veel van de uitdagingen uit de loopbaan hebben te maken met het verschil in beeldvorming tussen traditionele vrouwenrollen en veel (dominante) leiderschapsrollen. Welke uitdagingen zijn er zoal? Wat betekenen ze voor u persoonlijk? En hoe kunt u deze uitdagingen ombuigen in uw voordeel?

Dag 3, 4 en 5: Uw leiderschapsstijl

Een vrouwelijke leider gedraagt zich vaak als een sterke man blijkt uit diverse onderzoeken. Verklaarbaar als u bedenkt dat we in onze cultuur masculiene kwaliteiten meer waarderen. Veel vrouwen hebben hierdoor de neiging om hun masculiene kwaliteiten zoals daadkracht, ambitie en lef hoger aan te slaan dan hun feminiene kwaliteiten zoals empathie, ontvankelijkheid en vertrouwen en zich hier ook naar te gedragen.

Elke leiderschapsstijl heeft zijn sterkten en zwakten. U krijgt inzicht wanneer welke stijl werkt en welke momenten voor u werken.

  • Wat zijn uw talenten en uitdagingen als vrouwelijke leider?
  • Welke rol(len) vervult u in uw leven en op uw werk?
  • Welke leiderschaps- en beïnvloedingsstijl laat u zien?
  • Welke overtuigingen liggen aan uw gedrag ten grondslag?
  • Wat zijn de effecten van jouw voorkeursstijl (op anderen)?
  • Levert uw gedrag een bijdrage aan de te behalen organisatiedoelen?

Praktisch

Tijdens de Masterclass worden inzichten ontdekt en gedeeld, kennis opgedaan uit de laatste onderzoeken en ontwikkelingen, ervaringen vergeleken en uw ideeën en uitdagingen met andere vrouwelijke professionals besproken. Het programma is zeer praktisch, zodat alles wat u leert onmiddellijk in actie kan worden omgezet.

Voor wie?

De vijfdaagse Masterclass Vrouwelijk Leiderschap is ontwikkeld voor vrouwen die hun potentie en ambities willen waarmaken, het maximale uit zichzelf (willen) halen en op deze manier een bijdrage leveren aan het succes van de organisatie waarvoor zij werken. U heeft minimaal 5 jaar (senior)werkervaring en minimaal HBO werk- en/of denkniveau.

Door wie?

De Masterclass wordt verzorgd door vrouwelijke professionals die hun sporen binnen hun vakgebied ruimschoots hebben verdient.

Data

Deze Masterclass bestaat uit 5 achtereenvolgende dagen.

Investering

De investering in deze vijfdaagse Masterclass is slechts EUR 5500,- (excl. btw)
Alle lesmateriaal, catering én overnachtingen gedurende de Masterclass zijn inbegrepen!

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.