AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Coachend en Situationeel Leidinggeven

Coaching en Situationeel Leidinggeven

Download hier de brochure!

Situationeel Leiderschap

Medewerkers zijn tegenwoordig niet langer tevreden als ze alleen maar de informatie krijgen die ze nodig hebben om hun werk te doen. Ze willen weten wat het organisatieplan is, hoe zij in dat plan passen en of hun prestaties voldoen aan de organisatiedoelen. Eén van de vaardigheden van een Situationeel Leidinggevende is dan ook leren diagnoses te stellen van het ontwikkelingsniveau van medewerkers op een bepaalde taak.

Coachend Leiderschap

Coachen is iemands kwaliteiten zodanig stimuleren dat de best mogelijke prestaties teweeg worden gebracht. Nu kan zelfs de beste coach een medewerker niet dwingen zijn gedrag te veranderen. Die motivatie moet van binnenuit komen.

Oplossingen bedenken

Coaches en managers kunnen echter wel de juiste omgeving creëren waarin die motivatie gestimuleerd wordt. Om dit effectief te kunnen bereiken moeten managers en leidinggevenden begrijpen wat motivatie is en wat medewerkers van hun werk verlangen. Dit kan bijvoorbeeld door vaker vragen te stellen in plaats te adviseren of de oplossing te bedenken.
Aan de hand daarvan bepalen zij hoeveel sturing en ondersteuning zij moeten bieden om bij te dragen aan individuele vaardigheden zoals motivatie, zelfvertrouwen, talent en mogelijkheden om het succes van de organisatie te bevorderen.

Daarnaast zijn flexibiliteit, openheid in communicatie en het betrekken van anderen bij het stellen van doelen, managementvaardigheden die ruimschoots aan bod komen in deze vierdaagse training.
De volgende onderwerpen worden ook behandeld:

 • De manager als coach
 • Coachen en leiderschapsstijlen
 • Coachingsstijlen
 • Instrueren, Motiveren en Delegeren
 • Coachingsgesprekken
 • Actief luisteren en waarnemen
 • Feedback geven en ontvangen
 • Het coachingsplan

Uw resultaat

Het programma Coachend en Situationeel Leidinggeven levert het volgende resultaat op:

 1. U kent de belangrijkste principes en technieken van effectieve coaching.
 2. U kunt coachingsgesprekken voeren en beheerst coachingstechnieken.
 3. U hebt een persoonlijk stappenplan om uw coachingsvaardigheden te ontwikkelen.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor iedereen die in het professionele leven leiding geeft. Dit kunnen managers, leidinggevenden, afdelingshoofden en teamleiders zijn die een coachende stijl van leidinggeven ambiëren.

Data

Het programma bestaat uit 5 achtereenvolgende trainingsdagen.

Investering

De investering in dit programma bedraagt EUR 5.950,- (excl. BTW)

Alle lesmaterialen, catering en overnachtingen gedurende het programma zijn inbegrepen!

[su_button url=”http://www.afils.nl/contact/inschrijfformulier-leiderschap/” background=”#ef6a2d” color=”#f8f5f5″ size=”5″ center=”yes” icon=”icon: thumbs-o-up”]Ik schrijf me in![/su_button]

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.