AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Leidinggeven aan Professionals

Leidinggeven aan Professionals

Professionals op de werkvloer

De uitdaging voor veel professionals is dat ze leidinggevenden hebben die heel graag hun dagelijkse werkzaamheden willen sturen en controleren.

Managers bemoeien zich met het hoe van de taak door middel van regels: planning en controleren. Professionals gaan daar niet beter door werken en over het algemeen zullen zij regels negeren of sociaal wenselijk gebruiken.

Meer vrijheid

De professional op de werkvloer heeft meer vrijheid van handelen nodig dan de gemiddelde werknemer. Die mate van vrijheid is wat hen succesvol maakt en tegelijkertijd plezier in hun werk geeft. Het is de uitdaging voor de leidinggevende om het juiste evenwicht te vinden tussen planning, controle en deze vrijheid.

Leidinggeven aan professionals is een intensief, ervaringsgericht programma. Het eigen inzicht in processen als motiveren en confronteren, verantwoordelijkheid nemen en geven wordt verdiept. Met als resultaat meer effectiviteit in (persoonlijk) leiderschap.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Leidinggeven aan professionals
  • Principes van situationeel leidinggeven
  • Jouw eigen stijl van leidinggeven in relatie tot professionals
  • Motiveren en inspireren
  • Hoe bouw je een team van professionals
  • Ontwikkeling van de professional
  • Functionering- en beoordelingsgesprekken

Uw resultaat

In deze training worden uw kwaliteiten als leidinggevende nader bekeken en ontdekt u hoe u effectief en succesvol professionals aanstuurt. Door theorie en actieve oefensituaties te combineren, krijgt u meer zicht en grip op uw rol als leidinggevende. Bovendien krijgt u meer inzicht in processen als coachen, confronteren en groepsdynamiek, waardoor uw leiderschap en teamresultaten beter en effectiever worden.

Doelgroep

De training is bestemd voor iedere leidinggevende die zijn of haar rol binnen een professionele (kennis)organisatie wil verstevigen.

Data

Deze intensieve training wordt gegeven in 3 blokken van elk twee aaneengesloten dagen per maand, waarbij dag 1 bovendien een avondprogramma bevat.

Investering

De investering voor deze zesdaagse training bedraagt EUR 3250,- (exclusief BTW)

Alle materiaal en catering zijn inbegrepen!

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.