AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Leiderschapsstijlen in de Praktijk

Leiderschapsstijlen

In een steeds meer concurrerende mondiale markt wordt zakelijk succes niet alleen meer bepaald door strategische of zakelijke referenties, maar ook door het kaliber van een leider en de leiderschapscultuur die hij of zij vertegenwoordigd.

Doelstellingen

Leiderschapsstijlen in de Praktijk onderzoekt de verbindingen tussen de acties, attitudes, waarden en effectief management- en leiderschapsgedrag. Met behulp van de hedendaagse kennis én een verscheidenheid aan praktische tools en technieken is deze training bedoeld om kennis en vaardigheden van leiderschapsstijlen te identificeren, te analyseren en te verbeteren op individueel, groeps- en organisatieniveau.

Organisatiedoelstellingen en persoonlijke doelstellingen zullen uiteindelijk in goede harmonie met jouw medewerkers gerealiseerd worden!Leiderschapsstijlen

Praktijkgericht

Hoe formuleer je jouw doelstellingen? Hoe stel je het ideale team samen? Op welke manier voer je coachings- en functioneringsgesprekken die waardevol zijn voor jouw medewerkers? Hoe corrigeer je jouw medewerkers? In deze praktijkgerichte training komen al deze vragen aan de orde. Daarnaast komen de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Leiderschapsstijlen
  • Delegeren en instrueren
  • Stijl van leidinggeven aanpassen aan jouw team en doelstellingen
  • Motiveren en coachen
  • Effectieve gesprekstechnieken
  • Functionering- en beoordelingsgesprekken
  • Effectief vergaderen

Jouw resultaat

In de training wordt de huidige benadering van verschillende vormen van leidinggeven behandeld. Jij bent in staat om deze te bekritiseren in vergelijking met jouw leiderschapsstijl. Je begrijpt het verband tussen individuele waarden, ethiek, houdingen en handelingen die effectief management en leiderschap en kunt deze definiëren.

Een open en kritische houding ten opzichte van jezelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training. Na afloop heb je duidelijk inzicht gekregen in jouw stijl van leidinggeven en de tools en technieken om deze stijl verder te verbeteren.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden die minimaal een half jaar in een leidinggevende rol zitten. Je bent al bekend met een aantal basisvaardigheden en kunt putten uit concrete praktijkervaringen.

Data

Deze training duurt zes weken met daarin iedere twee weken een trainingsdag. Er zijn drie bijeenkomsten in totaal.

Investering

De investering voor deze training bedraagt EUR 1450,-(exclusief BTW)

Alle materiaal en catering zijn inbegrepen!

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.