AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Klantgericht Denken en Handelen

Klantgerichtheid

Klantgerichtheid

Klantgerichtheid is geen nieuw begrip. Afgelopen jaren hebben organisaties op grote schaal tijd, energie en geld in hun klantgerichtheid geïnvesteerd. Een klantgerichte organisatie is naast de kwaliteit van haar producten en diensten óók geïnteresseerd in de menselijke factor: de interne én externe klanten. In deze training wordt daarom veel aandacht besteed aan de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van de menselijke factor waarin gedrag en motivatie een grote rol spelen.

Intentie en Overtuiging

Attent en alert omgaan in het contact met anderen vereist een positieve basishouding waarbij jouw intentie en overtuiging steeds de motiverende bronnen zijn van waaruit je jouw diensten aanbiedt. Wanneer dat lukt, ontstaat een enthousiasme dat doorwerkt naar interne en externe omgeving. Tevreden klanten, een betere werksfeer, vriendelijke collega’s en meer plezier in het werk waardoor uiteindelijk klanten niet alleen behouden maar ook gewonnen kunnen worden.

Uw resultaat

Na het volgen van deze training heeft u meer inzicht in het belang van klantgericht denken en handelen en uw rol hierin. U beschikt over een aantal belangrijke vaardigheden om in te spelen op de behoeften en wensen van interne en externe klanten.

Programma

De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  1. Algemene introductie Klantgericht Denken & Handelen
  2. Assertiviteit
  3. Klantgerichtheid & Interne Communicatie
  4. Klantgericht Telefoneren (externe communicatie)
  5. De Weg naar een Klantgerichte Houding
  6. De Weg naar Klantgericht Gedrag
  7. De Weg naar Succes

Doelgroep

Medewerkers in organisaties die regelmatig in contact komen met (potentiële) klanten en graag hun dienstverlening willen verbeteren.

Investering

Deze training heeft een duur van zeven maanden waarbij iedere maand een bijeenkomst wordt gehouden. De investering voor deze training bedraagt EUR 3250,- (exclusief BTW)

Alle materiaal en catering zijn inbegrepen!

Data

Deze training bestaat uit 7 trainingsdagen in een periode van 7 maanden.

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.