AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Resultaatgericht en Effectief Leiderschap

Effectief leiderschap

De belangrijkste menselijke motivatie komt van binnenuit. Door natuurlijke nieuwsgierigheid, de noodzaak voor de ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten en de ervaring van het waardevol zijn voor anderen. Persoonlijke ontwikkeling wordt daarom meer gestimuleerd door het vooruitzicht van een waardevolle bijdrage leveren, dan door het ontvangen van willekeurige opdrachten. resultaatgericht leiderschap

Vertrouwen in jouw medewerkers

Resultaatgericht leiderschap in de relatie tussen manager en medewerker kan worden beschouwd als een klant – leverancier relatie. De medewerker levert de resultaten aan de manager en blijft verantwoordelijk voor die resultaten, terwijl de manager vertrouwen stelt in de deskundigheid van de medewerker. De uitdaging voor de manager is om de medewerker te begeleiden door het proces van zelfstandig leveren van resultaten zonder hierbij in te grijpen of oplossingen aan te dragen.

Resultaatgericht Leiderschap en succesfactoren

Succesfactoren in effectief en resultaatgericht leiderschap zijn: de voorspelbaarheid van de werksituatie, duidelijkheid over de te bereiken resultaten en het vertrouwen in de deskundigheid van medewerker. Medewerkers worden meer waard omdat zij meer initiatieven durven nemen en hierdoor hun unieke kwaliteiten en talenten kunnen ontwikkelen. Dit vraagt van de leidinggevende om visie, doorzettingsvermogen, lef en ondernemerschap.

In deze training werkt u aan de hand van cases, simulaties, discussie en reflectie aan uw leiderschapsgedrag tot een resultaatgericht leiderschap.

De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • Koersbepaling van uw afdeling
  • Doelen stellen en voortgang bewaken
  • Resultaatgericht leiderschap
  • Helder en duidelijk communiceren
  • Geven van gerichte feedback
  • Key Performance Indicatoren (KPI’s)
  • Resultaatverbetering door gedragsbeïnvloeding
  • HRM-aspecten
  • Persoonlijk ontwikkelingsplan

Resultaat

In deze training ontdekt u wat leiders tot leiders maakt en hoe zij zich kunnen onderscheiden. Het herkennen van die unieke kenmerken geeft inzicht in waarom sommige managers wel iets voor elkaar krijgen en andere niet.

Vanuit uw ervaringen en aan de hand van gerichte opdrachten discussieert u over gangbare en actuele theorieën en modellen op het gebied van leiderschap. Hierdoor ontwikkelt u duurzaam inzicht in de kenmerken van leiderschap en vormt een basis voor eigen leiderschapsgedrag.

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor senior managers, projectleiders, verandermanagers en adviseurs, kortom; professionals die in hun dagelijks werk leiderschap moeten en willen tonen en die succesvoller willen zijn door het inspireren en motiveren van de mensen met wie zij werken.

Data

Deze training bestaat uit 4 trainingsdagen in een periode van 6 weken.
De investering voor deze training bedraagt EUR 1995,-(exclusief BTW)

Alle materiaal en catering zijn inbegrepen!

Overig

Wilt u meer informatie over de inhoud, locatie en data van deze training, dan verzoeken wij u vriendelijk ons contactformulier in te vullen. U krijgt binnen 24 uur antwoord.