AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Werkwijze

Onze trainingen verzorgen wij in zowel Nederlands als Engels. In overleg met u enuw specialisten kunnen wij naast open inschrijving ook een training op maat aanbieden, specifiek toegesneden op uw organisatie en uw behoeften en wensen.

Hoe onderscheidt AFILS zich van andere trainingsorganisaties?

In onze werkwijze maken wij gebruik van diverse didactische leervormen en trainen volgens de AFILS methodologie®. Naar de filiosofie van Malcolm Shepherd Knowles (1913 – 1997), grondlegger van onderzoek naar leermethoden voor volwassenen. Dit houdt onder andere in dat er in groepjes gewerkt wordt en er in dit groepje opdrachten worden uitgevoerd.

Naast een stevige theoretische basis (voorbereiding) is de training zeer praktijkgericht (doen, doen, doen). Onze vaardigheidstrainingen bestaan uit meerdaagse trainingen, verdeeld over vijf tot twaalf maanden. Door de langere leerperiode wordt de leercurve ook hoger en dit resulteert in een aanmerkelijk beter eindresultaat.

Onze trainers en trainingsacteurs

Om de werkwijze optimaal te houden volgen al onze trainers minimaal twee keer per jaar een in-house Train the Trainer Programma. Hierbij worden de ervaringen uitgewisseld en de trainingsmethode nog eens extra aangescherpt. De trainers worden bijgestaan door trainingsacteurs. De trainingsacteurs hebben allen een professionele HBO opleiding afgerond. De trainers en acteurs zijn zeer goed ingevoerd in het reilen en zeilen binnen de organisatie van de opdrachtgever, doordat zij voorafgaand aan hun opdracht een kortstondige stage volgen.

De trainees

Van de trainees wordt verwacht dat zij iedere bijeenkomst een drie minuten presentatie houden over datgene wat zij geleerd hebben en in de praktijk hebben toegepast. Ook schrijven zij een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), die door de trainer wordt beoordeeld op inhoud, vorm en schrijfstijl. De trainees moeten zich daadwerkelijk voorbereiden (in het algemeen is men gemiddeld minimaal tien uur per bijeenkomst kwijt aan voorbereiding) en krijgen zij naast de lesstof ook aanvullende literatuur voorgeschreven.