AFILS - academy for inspirational leadership
12.jpg

Topfit blijven!

Het verzorgen van vaardigheidstrainingen vergt heel veel van mij. Zeker wanneer ik tijdens het twee-en-een-half jaar durende Programma Inspirerend Leiderschap het Topmanagement mag trainen. De dames en heren van de directie krijgen continu feedback op constructieve wijze. Het verzorgen van trainingen op dit niveau heeft veel weg van topsport. Om mij goed voor te bereiden op het aankomende seizoen heb ik dan ook besloten om op zondag 20 oktober 2013 de Marathon van Amsterdam te gaan lopen.

Ik weet in ieder geval wat ik zodoende de komende maanden ga doen. Juist. Hardlopen en veel hardlopen. Elke maandag staat een cross training van één uur in de duinen van Noordwijkerhout op het programma. Elke dinsdag en donderdag loop ik een rondje van 9 KM. Op woensdag en zaterdag loop ik een middenafstand van 16 KM en op zondag de grote ronde van 21 oplopend tot 32 KM (rondje om De Kagerplassen). Vrijdag is mijn rustdag. Het leuke is, ik kom opeens op plaatsen waar ik voorheen nooit kwam. Wat mij betreft zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen bij De Zilk echt een aanrader.

Er staat drie keer het vijfdaagse Train the Trainer Programma gepland en daarnaast start ik met een aantal korte Programma’s Inspirerend Leiderschap, de opleiding Manager als Coach en een speciale module Change Management.

In de tussentijd zal ik veel social media activiteiten ontplooien, zoals het schrijven van blogs, een aantal eBooks op het gebied van Leiderschap afschrijven, diverse webinars opnemen, een e-learning programma op het gebied van Credit Management introduceren, enkele surveys houden en een aantal You Tube filmpjes introduceren. Over enkele weken heb ik voor alle onderwerpen binnen het Credit Management een eBook geschreven. Deze eBookjes zullen gratis worden verstrekt voor geïnteresseerden.

Ter afsluiting heb ik nog een vraag aan jou:

 •         Welk onderdeel van leiderschap zou jij willen lezen in een eBook ?
 •         Voor welk webinar zou jij jezelf inschrijven ?
 •         Over welk onderwerp moet een survey gaan wil jij eraan deelnemen ?
 •         Hoe lang mag wat jou betreft een you tube filmpje zijn ?
 •         Wat vind jij van e-learning ?
 •         Zou je een keer mee willen lopen ?

Ik kijk uit naar jouw antwoord !

3 Responses to “Topfit blijven!”

 • joyce:

  Hallo William,

  Een e-learning vind ik een prettige manier om de eerste informatie te verzamelen maar aangezien ik erg visueel ingesteld ben stel ik een fysieke opleiding meer op prijs. Op dit moment ben ik gestart met de afronding van mijn Bachelor opleiding en wil me daar volledig op richten en afronden voor ik een andere opleiding ga doen.
  Gr. Joyce

 • Ha Bill,

  Ik ben me aan het voorbereiden op de marathon van New York, mede ten bate van het goede doel Cliniclowns waar ik met een team van bijna 60 lopers geld voor inzamel.
  Zie: http://www.loopvoorcliniclowns.nl/nym-2013/profiel/jacques-hein_vermolen/

  Als je een keer wil afspreken voor een long run (+/- 20 km) hou ik me aanbevolen.
  Ik hoor graag van je,
  Groet, Jacques-Hein

 • Tarik:

  Hi William,

  Bedankt voor dit inspirerende verhaal weer!

  Jij gaf mij les in inspirerend leiderschap en jouw manier van communiceren heeft het meest indruk op mij gemaakt. Daarover zou ik graag meer lezen in een e-book. Voor een webinar (en e-book) maakt mij het onderwerp niet veel uit. Zolang het maar over een of enkele onderwerpen gaat en vol actie zit. Tenslotte mis je bij deze communicatie middelen een stukje interactie en energie van dichtbij.

  Voor een stukje inzicht over een ding kunnen filmpjes van 3 tot 6 minuten genoeg zijn (zie bijv. filmpjes van Jeffrey Gitomer op Youtube). Bij meer complexe zaken vind ik het fijn om het gehele verhaal in stukjes van 10 minuten te kijken. Indien het een lang verhaal is maar relatief lichte stof en entertaining dan maakt mij de lengte niet veel uit.

  E-learning is te gek als er een goed systeem gebruikt wordt.

  Tot slot, de 9 KM kan ik wel aan, waar loop je die?

  Groet,
  Tarik